Een kelder op een zoutwaterbel.
Zout uitbloei is sterk afhankelijk van de ondergrond.
Een betonnen kelder met extreem veel zoutuitbloeiingen. Optrekkend vocht, in een betonnen kelder? In het verleden had men nog weinig zoutproblemen, en dacht men dat een overschot aan regenwater de oorzaak was: daarom besloot men de hemelwaterafvoer niet meer in de grond te laten eindigen maar het regenwater op de riolering aan te sluiten. Vervolgens verergerde het probleem!
Na het beoordelen van de ondergrondgegevens blijkt het huis te zijn gebouwd op een zoutwaterbel, waardoor het grondwater extreem hoge zoutwaardes heeft. Er hoeft dan maar weinig vocht naar binnen te komen om al een buitengewoon beeld van zoutuitbloeiingen te geven. Het zoete regenwater verdrong voorheen nog grotendeels het zoute grondwater direct langs de keldermuren, maar toen er minder regenwater werd aangevoerd kwam het zoute grondwater bij de kelder. Via een lekke kimnaad (overgang van vloer naar muur) kan grondwater naar binnen sijpelen.
Wilt u direct hulp en goed advies? Bel JB Muurdroging of mail naar info@drogemuren.nl voor het oplossen van optrekkend vocht!